Vienos ekonomiškiausių kaitlenčių, yra indukcinės kaitlentės. Jų pranašumas, kad kaitina magnetinėmis bangomis.
Šiluma tiesiogiai ir nuosekliai sklinda į indo paviršių, dėl to paspartėja maisto gamyba ir mažiau suvartojama elektros energijos. Tokios kaitlentės iškart reaguoja į indą – pradeda kaisti tik tada, kai puodas jau padėtas, o jį nukėlus kaitinimas automatiškai nutrūksta. Jos taip pat jautriai reaguoja į kaitinimo temperatūros reguliavimą, todėl galima tiksliai nustatyti maisto gaminimo temperatūrą, trukmę.
Indukciniai generatoriai nekaitina maisto ruošos zonų tiesiogiai, todėl maža bėda, jei ant kaitlentės išbėga viralas ar patenka kitų maisto likučių. Jie nepridega, nes kaitlentė išsijungia automatiškai. Tokių kaitlenčių paviršių valyti nesunku, dažniausiai pakanka tik skudurėlio. Pamiršti ant kaitlentės puodą – irgi nieko baisaus, ji išsijungs automatiškai.
Dažnai indukcinės kaitlentės gaminamos iš stiklo keramikos.
Perkant indukcinę kaitlentę derėtų prisiminti, jog tokiam paviršiui reikia ir specialių indų (puodų, keptuvių – šie turi būti su įmagnetintu dugnu).